Despre oameni si animale

Ma uitam azi sa vad ce mai scriu oamenii pe Facebook si ma gandeam asa…

Am umblat ceva la viata mea, am mai citit una alta si tot nu ma dumiresc.

Animalele, voi le-ati impartit pe specii, au alte criterii de raportare la viata, la ele insele, la natura. Am auzit eu odata un proverb omenesc „cine se aseamana se aduna”. Noi nu stim de specii. Noi ne adunam intre noi, cum ar veni – cainii cu cainii, pisicile cu pisicile, leii cu lei etc.

Pana sa va faceti voi destepti si stapani noi traiam bine merci.

Nu avem scoli, dar stim sa ne educam puii. Inainte de a-i educa, insa, ii iubim. Fiecare „clan animalesc” are regulile sale. Unii isi trimit mai repede puii in viata, altii mai tarziu, dar totul tine de o legatura stransa cu natura.

Nu avem spitale, medici si tratamente revolutionare, dar stim, la o adica cu ce trebuie sa ne hranim ca sa ne facem bine.

Nu procesam mancarea si nici nu o modificam genetic. Ma rog, pentru animalele de companie asta este o istorie aproape SF, caci intre timp ati reusit sa ne tampiti cu tot felul de chimicale care de care mai scumpe si mai proaste, dar si cu tot felul de medicamente.

Nu avem nevoie de politica. Fiecare „clan animalesc” are propriul sef si un set strict de reguli. Punct.

Animalele omoara de foame, sau ca sa se apere. Altfel convietuim in buna pace.

Traim in armonie cu natura si dupa regulile ei, fara sa o distrugem, poate pentru ca stim, fara a fi „oameni de stiinta” ca fara natura viata nu poate exista.

Respectam pamantul pentru ca e o fiinta la fel de vie ca mine sau ca tine.

Mai stiu o vorba omeneasca „cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”. De ce va varsati voi ficatii pe ceea ce se intampla in politica, eu nu inteleg. Oricum politica nu are legatura cu voi. Nu stiu daca nu a avut niciodata, dar in secolul asta chiar nu mai are.

De ce sunteti mai interesati de scandaluri si de urat decat de asta, de exemplu:

DSC_0373

De ce nu va eliberati de stres ridicand mai des ochii din hartii si calculatoare, deschizandu-i cu adevarat pentru a va lasa umpluti de frumusetea si energia pozitiva pe care v-ar putea-o aduce asta:

DSC06194

Ati inventat conceptul de munca, dar sensul dat de secolul XX este acela angajat. Ati uitat in felul acesta de lucrurile pe care le iubiti cu adevarat si va treziti intr-o buna zi ca va uitati in oglinda si sunteti imbatraniti, blazati si incepe sa va ia frica de moarte.

De ce nu va opriti acum? Inchideti calculatoarele. Iesiti pe strazi. Plimbati-va ca si cum azi ati iesi pentru prima data intr-un oras strain si redescoperiti-l! Intoarceti-va acasa si odihniti-va bine. Maine, ganditi-va ce va place cel mai mult sa faceti si construiti-va acel drum!

DSC00766

Puteti trai si frumos!

Disclaimer:

Tot un om de-al vostru, Mark Twain, pare-mi-se, zicea „cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult animalele”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s